Den stora icke-frågan

January 6th, 2008

När till och med DN:s reaktionära huvudledare sågar regeringens kulturpolitik – eller snarare det faktum att en sådan inte existerar – då har det sannerligen gått långt. Det vore väldigt intressant att se vad som hände med det parti som tog ansvar för kulturfrågorna i det här landet. För närvarande skulle ett sådant parti kunna lägga beslag på hela frågan. Men ingen verkar känna sig manad, och tur är väl det. Det vore inte särskilt demokratiskt.

För resten fattar jag inte det här med att ta bort det fria inträdet, på flera sätt. Det talas om att man måste satsa på vård av samligar istället. Och det behövs förstås alltid. Men åt vilken eftervärld sparar man då den materiella historien? Kommande generationer? Otillgängligt idag, men tänk så fint det blir för våra barnbarn!

Det här utmärkta inlägget letade jag efter förut, på tal om Landskrona, Dunkers kulturhus m.fl.

Leave a Reply