Arkitekturbloggar

January 29th, 2007

Jag är rätt trött på alla medie- och journalistikbloggar. Eftersom Sverige är ett litet land och de som har till yrke att skriva även skriver på sin fritid så är de flesta populärare bloggarna av, med och för journalister. De skriver om massmedier (tv, radio, tidningar) och är oftare reaktiva än nyskapande. Misstanken att det handlar om att visa upp sig för potentiella arbetsgivare är slående. Inget fel i det, men det är kul om man har ngt att berätta också. Har tipsat om museibloggar tidigare, men saknar ibland det lustfyllda på dessa. Då föredrar jag arkitekturbloggar, särkskilt de som utforskar det rumsliga mediets gränser, till exempel Metaverse, Anarchitecture, Pruned och BLDGBlog.
Här, och på bloggar som Information Aesthetics och Interactive Architecture har alla utställningsintresserade mycket mer att hämta än på de ganska torra amerikanska museibloggarna. Nu finns det äntligen en intressant blogg på svenska: Arkitekturbloggen. Hoppas skaparna orkar hålla ångan uppe!

Uppdatering: Arkitekturbloggen är inte alls någon ideell stackas kämpande instans utan tidskriften Arkitekturs blogg. Det gör den inte mindre intressant, men det är inte skribenterna som ska önskas lycka till utan ledningens goda initiativ.

2 Responses to “Arkitekturbloggar”

 1. Jonas Mosskin» Blog Archive » Kallbadhus eller bagel? Says:

  […] Kuriosakabinettet skriver om museér men har även tips på fler bloggar om arkitektur.På arkitekturbloggen finns en lång länklista till arkitekter, kontor och andra som […]

 2. Karolina Says:

  Fel av mig! Arkitekturbloggen som ligger här
  http://acceptera.blogspot.com/
  drivs på ideell basis.

  Tidskriften Arkitekturs blogg ligger här:
  http://tidskriften-arkitektur.blogspot.com/

  Båda är läsvärda!

Leave a Reply