Museibloggar -igen

March 9th, 2006

Som jag skrivit tidigare verkar inte “museimännen” (hemskt namn, men de får skylla sig själva) vara så blogg-aktiva. Min kritik handlade delvis om hur lamt det blir när bloggar institutionaliseras, som DIKtafånen. Men utanför detta verkar inte mycket hända, om man bortser från bibliotekarierna som är hängivna bloggare. Så till den grad att det har skrivits en sång om fenomenet, tack trettinånting! Nu har jag ju inte gjort någon statistiskt verifierbar undersökning, för det gör jag aldrig, men det har ett amerikanskt företag som heter Ideum gjort, hittad via hangingtogether.org. De har skrivit en rapport, som jag inte har orkat läsa. Den verkar dock ha dammsugit marknaden på museirelaterade bloggar, både institutions-bloggar och privata och kommit fram till att museibloggen är “en på miljonen”! Tänk på det nästa gång du utforskar Kuriosakabinettet!

Leave a Reply