missriktad annons?

March 9th, 2006

I senaste Bang (jag är stolt prenumerant) fanns en väldigt rolig annons. Från korrekt annonsering från t.ex. Färnebo folkhögskola – där man enligt ryktet får lära sig använda sin egen organiska menssvamp istället för tampong och dusha högst en gång i veckan – fanns en annons för Nationalmuseums senaste: Konstnärspar. Nu har jag inte sett utställningen, och är osäker på om jag kommer att göra det, MEN även om den bara är hälften så oproblematiserande och biologistisk som misstanken säger, så är en annons i Bang ett ganska roligt tilltag. Det är klart, det finns sansade akademikerfeminister dit jag själv räknar mig, men att bygga en utställning på könsroller i ett förhållande och hur det avspeglar sig i konsten som skapas känns inte riktigt fräscht. Orsakssamband som “förhållandet i svacka – mörka förger” eller “barnafödande – de små värdena i livet blir synliga” känns inte avlägsna. OK, nu har jag uttalat mig om en utställning jag inte har minsta koll på. Bra jobbat.

Leave a Reply