Maya igen!

February 27th, 2008

Nu är Spelet om Maya förstasidesstoff i SvD igen. Och jag tycker faktiskt att det är helt obegripligt att man gör så stor sak av det. Jag tycker dessutom att, vad jag själv än har skrivit om Spelet om Maya tidigare, Bäckstedtskan är onödigt taskig i sin nattståndna recension. I hur många ambassadörers intressen ligger det inte att statligt finansierade museer ska göra ren och skär nationell reklam för dem? Sorry, men då får ni åka till mässan i Hannover och betala kalaset själva. Jag är inte ett dugg förvånad att ovana betraktare har problem med Spelet om Maya. Man jag är förvånad över att en erfaren utställningsrecensent inte ens försöker se att utställningen är ett lovvärt försök. Visst, den kanske inte når hela vägen fram, men hellre det än utställningar som tråkar ihjäl besökaren. Det är sådana skitfega historier vi ser överallt hela tiden. När ska någon skälla ut en utställning för att den är feg, tråkig och menlös? Det är tydligen min uppgift…

Uppdatering: varför är Kuriosakabinettet den enda blogg som inte blivit Twinglad av SvD?

Leave a Reply